Bel ons!    06 - 401 958 32

2015-12-07

3 manieren om Bewuste Bouwers toe te passen in EMVI-plannen

Bewuste Bouwers is ondertussen een vaste waarde, overal in het land zijn de bekende ‘Zien wij iets over het hoofd?’-vlaggen te zien. Ook wij zetten het altijd in onze EMVI-plannen waarbij de omgeving belangrijk wordt geacht. Vaak benoemen we daarbij de minimale score die we willen halen bij de audit. Hierbij drie gedachtes die wij hebben bij het inzetten van Bewuste Bouwers.

Bewuste Bouwers-cr-700x300

 

 

 

 

1. We moeten steeds beter passende oplossingen bedenken. Bouwbreed wordt er gezocht naar slimme maatregelen, waarbij met het verspreiden van de Best Practices iedereen van elkaar leert. Om nog steeds nét dat stapje extra voor de Best Practice te zetten, wordt maatwerk steeds belangrijker. Dus niet alleen leuke maatregelen die altijd wel aardig zouden zijn, maar ook maatregelen die échte meerwaarde voor het project creëren. De oplossing moet niet het probleem voorbij schieten, maar wat is de juiste balans?

2. Een goede koppeling tussen EMVI-plan en Bewuste Bouwers. Het is de uitdaging ervoor te zorgen dat de maatregelen van het EMVI-plan optimaal bijdragen aan de score van Bewuste Bouwers, en de bouwplaats het gewenste visitekaartje van aannemer en opdrachtgever wordt. Interessant is daarbij dat het moeilijk is om beide qua maatregelen elkaar volledig te laten versterken. Immers, wat goed scoort in het EMVI-plan hoeft door een mystery guest niet als speciaal beoordeeld te worden.

3. Wat is het gevolg van een beloofde score, of eis van een minimale score? Wij zeggen dat we minimaal een bepaalde score halen, soms wordt juist specifiek gevraagd hoe we een bepaalde score gaan halen. Wat voor sancties worden er uitgedeeld als er in de praktijk niet aan wordt voldaan? En veel belangrijker, in hoeverre sluit het uitdelen van sancties eigenlijk aan bij de gedachte van Bewuste Bouwers?

Wat denken jullie? Hoe zorgen wij ervoor dat Bewuste Bouwers ook in de toekomst de best mogelijk omgang tussen project en omgeving waarborgt?

Paul Ebben, EMVI-plannenschrijver Inter Tender Consult

Meer blogs over EMVI