Stephana Verswijveren:

“Om te overleven in deze business is een goed EMVI-plan essentieel.”

“Al jaren schrijf ik teksten. Niet voor mezelf, maar voor anderen. Ik vind het leuk om de passie van een ander te vertalen op papier. Ik vind het ook belangrijk; wat heb je aan een geweldig idee, als je het niet goed weet te verwoorden? In de tenderwereld betekent dit simpelweg dat je werk misloopt. Om te overleven in deze business is een goed EMVI-plan essentieel.

ITC Groep schrijft goede EMVI-plannen: 65% van onze plannen wint. De basis hiervoor is het proces, waarmee we tot een plan komen: dit hebben we gestandaardiseerd en geoptimaliseerd. Eigenlijk optimaliseren we ons proces continu; we besteden 20% van onze tijd aan innovatie en we evalueren iedere tender.

We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid en hebben inmiddels meer dan 30 mensen in dienst. Naast het tenderen, zijn we ook actief in de uitvoering. Al onze medewerkers hebben hun eigen skills en expertise. We bekijken per tender welke combinatie van mensen we inzetten om het beste resultaat te behalen.

Toen ik een aantal jaar geleden startte bij ITC Groep heb ik de EMVI-cursus gevolgd. Ik leerde een EMVI-plan te bekijken door de ogen van de beoordelingscommissie. Ik raakte geïnspireerd door nieuwe manieren van beknopt schrijven en concrete beloftes doen. De lessen die ik destijds leerde, pas ik tegenwoordig dagelijks toe. Bij 8 van de 10 tenders leidt dit tot de hoogste fictieve korting.

Nu geef ik de EMVI-cursus aan andere mensen. Mensen die structureel meer aanbestedingen willen binnen halen, mensen die hun vak nog beter willen doorgronden. Ik geloof in het delen van kennis. Na de cursus gaat de kwaliteit van jullie EMVI-plannen gegarandeerd omhoog. En daar draait het om: een plan dat gisteren een 10 scoorde, is vandaag nog maar een 9 waard.

– Stephana Verswijveren, hoofdtrainer en EMVI-schrijver

Was een geweldige cursus! Wij hebben het als zeer interessant ervaren.

Wat doen Thomas en Sanne dit geweldig!

Zoals je hebt gezien heb ik 4 nieuwe aanmeldingen bij je liggen

Groeten, drs. ing. Jaap Peelen

Businessmanager Balance

“De cursusleiders Thomas Kok en Sanne Loeve, hebben mij weten te boeien en inspireren waardoor ik nu al aan de slag ben gegaan met de methode. Het is absoluut niet zo dat door het toepassen van deze methode alle organisaties ineens dezelfde plannen gaan schrijven en daardoor alsnog niet hoger kunnen scoren. Een compliment voor Thomas en Sanne om de theorie af te wisselen met een praktische insteek.”

Chantal van Geel, EMVI-coördinator Imtech

‘Het besef van urgentie dat we moeten scoren is toegenomen bij alle collega’s. Na de cursus hebben we de aanpak van ons tenderproces rigoreus omgegooid.’ bedrijfsleider van middelgroot wegenbouwbedrijf

Twee leerzame dagen

Dag 1

Winnende strategie bepalen
Hoe geef je de opdrachtgever het gevoel dat jij dé aannemer bent voor het uitvoeren van dit werk? Je leert een strategie bepalen door het uitvoeren van een klantvraaganalyse en een concurrentiescan. Ook leer je welke verrassende bronnen je kunt gebruiken bij het achterhalen van informatie.

Winst boeken met teksten
De leesbaarheid van een tekst speelt onbewust mee bij de beoordeling. We leren je hoe je een EMVI-plan structureert en we behandelen schrijfstijl en visualisaties.  Met gerichte oefeningen trainen we je in het schrijven en visualiseren van een goed leesbaar en aantrekkelijk EMVI-plan.

Effectief reviewen
Het reviewen van een (concept-)EMVI-plan is superwaardevol… als de reviewer weet waar hij op moet letten. Je leert welke verschillende manieren van reviewen er zijn en hoe je die uitvoert. Je krijgt praktische modellen zoals een checklist voor het reviewen van jouw EMVI-plan.

Schrijfopdracht
Tussen dag 1 en 2 breng je het geleerde in de praktijk door een stuk tekst te herschrijven. Je krijgt hier op de tweede cursusdag persoonlijke feedback op van de docent.

Dag 2

Case studie
Je hebt al geleerd hoe je de winnende strategie voor de tender bepaalt. Vandaag breng je deze kennis in de praktijk. Met jouw tenderteam organiseer je een strategiesessie. Je bepaalt de strategie voor het EMVI-plan dat je deze dag schrijft.

Verrassend omgevingsmanagement
Iedere aannemer kan een stuk schrijven over omgevingsmanagement. Maar hoe scoor je nu maximaal op dit onderdeel? Hoe kun je onderscheidend zijn? We hebben hiervoor een tool ontworpen. Daarmee ga je aan de slag in jouw tenderteam.

Risicomanagement als gunnigscriterium
Hoe krijg je op een efficiënte manier een compleet risicodossier op tafel? Voor het opstellen van het risicodossier wordt vaak de Risman-methode gebruikt. Wij leren je hoe je de risico’s en maatregelen het beste kunt beschrijven in je plan.

Resultaat
Ons doel is dat je na deze twee dagen in staat bent om zelfstandig een goed scorend EMVI-plan te schrijven. De ervaring leert dat deelnemers aan deze cursus aanzienlijk beter scoren dan voor de cursus. Regelmatig krijgen wij na afloop berichtjes van cursisten, die dankzij deze cursus een aanbesteding hebben gewonnen!

Aanmelden

Van 2015 t/m 2019 leidden wij al meer dan 400 cursisten van meer dan 150 bedrijven op in het schrijven van EMVI-plannen.

De 2-daagse cursus EMVI-plannen schrijven kost €1450,- (Excl. BTW) per cursist.

Dit is incl. uitgebreid cursusmateriaal en certificaat. De cursus wordt gegeven bij Van der Valk Veenendaal (Uitstekend bereikbaar met OV (Intercity station Veenendaal de Klomp)).  De training start om 08:30 en zal rond 16:30 worden afgesloten.

Cursusdata

Bel ons

 06 - 401 958 32


E-mail: info@cursusemviplannen.nl

 

Leen Valk, EMVI-prestatiemeting

Initiatiefnemer en organisator cursus EMVI-plannen schrijven.

 

Stephana Verswijveren,  EMVI-schrijver

Hoofddocent cursus EMVI-plannen schrijven en full-time EMVI-schrijver bij ITC groep.

 

 

 

Email: info@cursusemviplannen.nl

Telefoon: 06-40195832

KVK: 54540658

BTWnr.: 176395398b02