Thomas KokThomas Kok:

“Haal structureel meer aanbestedingen binnen.”

“Jaren geleden werkte ik bij een groot ingenieursbureau. Ik vond het tempo waarmee geïnnoveerd werd niet hoog genoeg. De manier waarop aanbestedingen gebeurden veranderde in hoog tempo. Maar de markt reageerde daar niet voldoende op.

Samen met Arjan van Leest besloot ik Inter Tender Consult op te richten. Ik herinner me de winterse dag nog dat we de knoop doorhakten om voor onszelf te beginnen, nota bene in Tbilisi, Georgië. Er moest veel verbeteren in de tenderwereld. Wij gingen daarvoor zorgen.

Sindsdien is het onze ambitie om de beste EMVI-plannen van Nederland te schrijven. De basis daarvoor is het proces waarmee we tot een plan komen: dit hebben we gestandaardiseerd en geoptimaliseerd. Want hoewel elke tender inhoudelijk anders is, is het proces van totstandkoming dat niet.

Inter Tender Consult besteedt 20 procent van de tijd aan innovatie. Er is namelijk continu winst te boeken bij het proces van uitvraag, beeld en tekst. We scoren inmiddels uitstekend: meer dan 60% procent van onze EMVI-plannen komt als winnaar uit de bus!. We groeien hard. We hebben nu 10 mensen in dienst.

We geloven in het delen van kennis. Met deze cursus help ik jullie om structureel meer aanbestedingen binnen te halen. Want meedoen aan meer tenders is niet de oplossing: de kwaliteit van EMVI-plannen moet omhoog. De concurrentie zit niet stil: een plan dat gisteren een 10 scoorde, is vandaag nog maar een 9 waard.

Na deze cursus ‘EMVI plannen schrijven’ kunnen jullie een EMVI-plan bekijken door de ogen van de beoordelingscommissie. De opdrachtgever het gevoel geven dat jullie de aannemer zijn voor het uitvoeren van dit werk. Een verdubbeling van jullie score op tenders is dan haalbaar.”

– Thomas Kok, hoofdtrainer en mede-oprichter Inter Tender Consult

Was een geweldige cursus! Wij hebben het als zeer interessant ervaren.

Wat doen Thomas en Sanne dit geweldig!

Zoals je hebt gezien heb ik 4 nieuwe aanmeldingen bij je liggen

Groeten, drs. ing. Jaap Peelen

Businessmanager Balance

“De cursusleiders Thomas Kok en Sanne Loeve, hebben mij weten te boeien en inspireren waardoor ik nu al aan de slag ben gegaan met de methode. Het is absoluut niet zo dat door het toepassen van deze methode alle organisaties ineens dezelfde plannen gaan schrijven en daardoor alsnog niet hoger kunnen scoren. Een compliment voor Thomas en Sanne om de theorie af te wisselen met een praktische insteek.”

Chantal van Geel, EMVI-coördinator Imtech

‘Het besef van urgentie dat we moeten scoren is toegenomen bij alle collega’s. Na de cursus hebben we de aanpak van ons tenderproces rigoreus omgegooid.’ bedrijfsleider van middelgroot wegenbouwbedrijf

Twee leerzame dagen

Dag 1

Winnende strategie bepalen
Hoe geef je de opdrachtgever het gevoel dat jij dé aannemer bent voor het uitvoeren van dit werk? Je leert een strategie bepalen door het uitvoeren van een klantvraaganalyse en een concurrentiescan. Ook leer je welke verrassende bronnen je kunt gebruiken bij het achterhalen van informatie.

Winst boeken met teksten
De leesbaarheid van een tekst speelt onbewust mee bij de beoordeling. We leren je hoe je een EMVI-plan structureert en we behandelen schrijfstijl en visualisaties.  Met gerichte oefeningen trainen we je in het schrijven en visualiseren van een goed leesbaar en aantrekkelijk EMVI-plan.

Effectief reviewen
Het reviewen van een (concept-)EMVI-plan is superwaardevol… als de reviewer weet waar hij op moet letten. Je leert welke verschillende manieren van reviewen er zijn en hoe je die uitvoert. Je krijgt praktische modellen zoals een checklist voor het reviewen van jouw EMVI-plan.

Schrijfopdracht
Tussen dag 1 en 2 breng je het geleerde in de praktijk door een stuk tekst te herschrijven. Je krijgt hier op de tweede cursusdag persoonlijke feedback op van de docent.

Dag 2

Case studie
Je hebt al geleerd hoe je de winnende strategie voor de tender bepaalt. Vandaag breng je deze kennis in de praktijk. Met jouw tenderteam organiseer je een strategiesessie. Je bepaalt de strategie voor het EMVI-plan dat je deze dag schrijft.

Verrassend omgevingsmanagement
Iedere aannemer kan een stuk schrijven over omgevingsmanagement. Maar hoe scoor je nu maximaal op dit onderdeel? Hoe kun je onderscheidend zijn? We hebben hiervoor een tool ontworpen. Daarmee ga je aan de slag in jouw tenderteam.

Risicomanagement als gunnigscriterium
Hoe krijg je op een efficiënte manier een compleet risicodossier op tafel? Voor het opstellen van het risicodossier wordt vaak de Risman-methode gebruikt. Wij leren je hoe je de risico’s en maatregelen het beste kunt beschrijven in je plan.

Resultaat
Ons doel is dat je na deze twee dagen in staat bent om zelfstandig een goed scorend EMVI-plan te schrijven. De ervaring leert dat deelnemers aan deze cursus aanzienlijk beter scoren dan voor de cursus. Regelmatig krijgen wij na afloop berichtjes van cursisten, die dankzij deze cursus een aanbesteding hebben gewonnen!

Aanmelden

In 2015 t/m 2017 leidden wij al meer dan 300 cursisten van  meer dan 100 bedrijven op in het schrijven van EMVI-plannen.

De 2-daagse cursus EMVI-plannen schrijven kost €1450,- (Excl. BTW) per cursist.

Dit is incl. uitgebreid cursusmateriaal en certificaat. De cursus wordt gegeven bij Best Western Plus Berghotel Amersfoort.

Cursusdata


Bel ons

 06 - 401 958 32


E-mail: info@cursusemviplannen.nl

 

Foto Leen 2

Leen Valk, EMVI-prestatiemeting

Initiatiefnemer en organisator cursus EMVI-plannen schrijven

 

Thomas Kok

Thomas Kok,  Inter Tender Consult

Hoofdocent cursus EMVI-plannen schrijven en directeur Inter Tender Consult

 

foto sanne

Sanne Loeve, Inter Tender Consult

Co-docent cursus EMVI-plannen schrijven en innovatiemanager bij Inter Tender Consult

 

Email: info@cursusemviplannen.nl

Telefoon: 06-40195832

KVK: 54540658

BTWnr.: 176395398b02