Bel ons!    06 - 401 958 32

2014-12-01

“Dat de inschrijver met de dikste duim mag winnen…?”

“Ik hoor soms van aannemers dat zij voor het schrijven van een EMVI-plan een dikke duim nodig denken te hebben. Kennelijk moet je de opdrachtgever van alles beloven om maximaal te scoren op de EMVI-criteria. Zou het?

Mijn ervaring is dat de opdrachtgever hier doorheen prikt. De opdrachtgever heeft genoeg ervaring met vergelijkbare projecten om reële verwachtingen van de uitvoering te hebben. Je hoeft hem geen gouden bergen te beloven: hij wil gewoon dat het werk goed wordt uitgevoerd.

SMART

Je wint met je plan het vertrouwen van de opdrachtgever door concrete toezeggingen te doen. Door de maatregelen die je wilt nemen SMART te formuleren.

De opdrachtgever weet dat het niet reëel is als je belooft dat het geluidsniveau van de werkzaamheden altijd onder de 50 dB blijft. Ook de toezegging dat je de geluidsoverlast ‘zo veel mogelijk zal beperken’ zegt hem niets. Vertrouwen wek je met een reële en SMART geformuleerde toezegging, bijvoorbeeld: ‘Voor 9.00 uur ’s ochtends en na 19.00 uur ’s avonds blijft het geluidsniveau onder de 70dB.’

Wil je nog meer vertrouwen wekken? Neem dan extra borgingsmaatregelen in je plan op. Daarin leg je uit hoe je ervoor zorgt dat de maatregel daadwerkelijk wordt gehandhaafd. Er wordt bijvoorbeeld een decibelmeter op het bouwterrein geplaatst, die wordt uitgelezen. Tijdens de bouwvergadering worden de met de decibelmeter verzamelde gegevens besproken.

Wees kortom reëel en concreet in de maatregelen die je beschrijft. En maak inzichtelijk hoe je de maatregelen die je beschrijft daadwerkelijk gaat uitvoeren. Dit verhoogt je winkans veel meer dan een dikke duim dat doet…”

 

Thomas Kok – mede-oprichter Inter Tender Consult, cursusleider EMVI-plannen schrijven

Meer blogs over EMVI