Bel ons!    06 - 401 958 32

2015-02-18

Eindelijk antwoord op je vragen bij de nota van inlichtingen!

De nota van inlichtingen levert altijd ruim voldoende stof op voor discussie. Welke vragen stellen we wel, welke niet? Hoe formuleren we de vraag? Ik geef je een paar van onze stelregels:

Eén (1!) vraag per vraag

Sommige aannemers presteren het om hele epistels in te dienen, zonder vraagteken aan het eind! Tijdrovend voor de aannemer en vermoeiend voor de opdrachtgever. Als ik meerdere vragen heb over één zin uit het contract, dan maak ik hier ook meerdere vragen van. Waarom? Ik wil graag dat de opdrachtgever al mijn vragen beantwoordt. Als ik een vraag verstop in een andere vraag, bestaat het risico bestaat dat hij er een vergeet te beantwoorden.

Prikkelende vragen

Ik wil de opdrachtgever niet pleasen, ik wil prikkelen. Dat doe ik door stevig door te vragen over de gegeven EMVI-criteria (die vaak een beetje vaag zijn). “Waarom vindt u X belangrijk?”, “U zegt hier dit en dat, wat bedoelt u daarmee?” En: “Kunt u dit criterium toelichten?”

Jammer genoeg antwoordt de opdrachtgever nog regelmatig: “Het is aan de aannemer om daar invulling aan te geven.” Maar als wij SMART moeten zijn, mogen we dat op z’n minst ook van de opdrachtgever verwachten. Daar moet ik maar eens een blog post over schrijven…

Wil je nog meer tips? Klik hier.

Een vriendelijke groet,

Thomas Kok,  mede-oprichter Inter Tender Consult, docent Cursus EMVI-plannen schrijven

info@cursusemviplannen.nl

Meer blogs over EMVI