Bel ons!    06 - 401 958 32

2015-03-06

“Gebruik deze twee trucs tegen vage EMVI-criteria!”

EMVI-criteria zijn maar al te vaak vaag. Deze twee trucs gaan je helpen om de opdrachtgever aan het denken te zetten. Vorige keer hebben we de nota van inlichtingen besproken. Toen heb ik aangekondigd om nog een paar stelregels te onthullen. Hier komen ze.

Doe een tegenvoorstel

Dit is een toevoeging aan het laatste punt van mijn vorige blog post, over het stellen van prikkelende vragen naar de onderbouwing van de EMVI-criteria.

Mijn ervaring is dat het soms werkt om een tegenvoorstel te doen voor de EMVI-criteria. De opdrachtgever voelt zich dan plots geroepen om de gekozen EMVI-criteria inhoudelijk te onderbouwen. Ik heb ooit een volledig tegenvoorstel gedaan, inclusief andere fictieve kortingen – die uiteraard voor ons voordeliger zou zijn. Grappig hè? Niet dat het voorstel ooit geaccepteerd wordt natuurlijk… maar je brengt een denkproces op gang.

Vraag naar de definitie van succes

Duik niet meteen de techniek in! Ik snap dat techniek belangrijk is, maar vraag de opdrachtgever eerst eens wanneer dit project voor hem een succes is. Of wat de grootste zorg is. Dat geeft inzicht in de uitdagingen die de opdrachtgever ziet. Een interessant gegeven: de opdrachtgever haalt in het antwoord zelden techniek aan.

Wil je nog meer tips? Klik hier.

Een vriendelijke groet,

Thomas Kok,  mede-oprichter Inter Tender Consult, docent Cursus EMVI-plannen schrijven

info@cursusemviplannen.nl

Meer blogs over EMVI