Bel ons!    06 - 401 958 32

2015-01-28

Lekker praktisch 1. Wat als een kans niet in het bestek past?

We komen bij Inter Tender Consult vaak een prachtige optimalisatie tegen waarmee de planning, fasering of werkmethode van onze opdrachtgever enorm gebaat zou zijn. Maar… de optimalisatie is niet toegestaan volgens het bestek.

Wat te doen? Een vraag stellen bij de nota van inlichtingen is niet handig. We willen concurrenten niet wijzer maken…

Onze oplossing is simpel. In ons EMVI-plan nemen wij een kader KANS op. We lichten onze optimalisatie toe en geven aan dat deze niet past binnen het huidige contract. Maar… niet getreurd, beste opdrachtgever! Na gunning gaan wij in overleg over de mogelijkheid om de optimalisatie te realiseren. Het is dan aan de opdrachtgever om deze al dan niet aan te grijpen.

Het is natuurlijk extra sterk als we kunnen melden dat deze optimalisatie niets extra’s kost. Op deze manier laten we zien dat we graag meedenken maar ook dat we de keuze bij de opdrachtgever laten. We helpen de opdrachtgever bij het realiseren van een mooi project. Daar gaat het uiteindelijk om!

 

Thomas Kok,  mede-oprichter Inter Tender Consult, docent Cursus EMVI-plannen schrijven

 

Over Lekker praktisch

In de serie Lekker praktisch bespreek ik praktische problemen waar aannemers regelmatig tegen aanlopen bij het schrijven van een EMVI-plan. Wat kom jij tegen? Stuur een mail naar

thomas.kok@intertenderconsult.nl. Misschien bespreek ik je vraag in mijn volgende blog post!

 

 

Meer blogs over EMVI