Bel ons!    06 - 401 958 32

2015-09-09

Verras de opdrachtgever!

De beoordelingscommissie leest soms wel 10 of meer plannen van aanpak. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw plan eruit springt? Dat ze zich jouw plan nog herinneren na het lezen van alle 10 de plannen?

Als je door iets verrast wordt, onthoud je het beter. Hiervan kun je gebruik maken in je EMVI-plan!

Leer verrassen in je EMVI-plan

Tijdens de cursus EMVI-plannen namen we de proef op de som. De tweede cursusdag schrijven drie ‘tenderteams’ een EMVI-plan. Ieder ‘tenderteam’ plakt zijn plan op de muur. De andere ‘tenderteams’ mogen het plan beoordelen.

Twee teams beschreven ‘standaard’ maatregelen, zoals de inzet van een omgevingsmanager, het organiseren van een informatieavond, etc. Harstikke goed natuurlijk, maar niet iets wat echt blijft hangen en wat je onderscheidt van de concurrent. Eén team had naast deze ‘standaard’ maatregelen ook de maatregel bedacht om een ‘kroegkeet’ in te richten. Daar mogen bewoners op vrijdagmiddag een biertje komen drinken en kunnen ze hun vragen en opmerkingen over het project voorleggen aan de aannemer.

Nadat de ‘tenderteams’ elkaars plannen hadden gelezen, was dit de enige concrete maatregel die de teams konden benoemen uit de plannen die ze hadden gelezen! Dit bewijst wel dat je iets beter onthoudt, als het je verrast!

Een leuk extraatje

Zelf proberen we hier ook gebruik van te maken in onze plannen. Zo hebben we in een van onze plannen toegezegd een insectenhotel te plaatsen. Het plaatsen van een insectenhotel zorgt er niet voor dat we het project beter uitvoeren. Toch gaf de opdrachtgever in de beoordeling aan dat hij deze maatregel waardeerde. Je geeft de opdrachtgever het gevoel dat hij een ‘cadeautje’ krijgt, een extraatje dat hem verrast.

Wil jij dat jouw plan onthouden wordt? Verras de opdrachtgever dan met een ‘leuk’ extraatje. Het hoeft niet veel te kosten, maar kan je veel opleveren!

Leer verrassen in je EMVI-plannen

Interessant? In onze 2-daagse cursus EMVI-plannen schrijven leren we jou hoe je de concurrent ver achter je laat!

Een vriendelijk groet,

Sanne Loeve en Thomas Kok, trainers

info@cursusemviplannen.nl
06-40195832

 

Meer blogs over EMVI